Soudal toepassing afkitten in badkamer

Fuging på badet

Du har jobbet hardt med det, og til slutt er drømmebadet nesten ferdig! Alt du trenger å gjøre nå er å forsegle fugene. Med  fugemasse får du en ren og vanntett finish rundt badekar, toalett, dusj eller bademøbler.

Hva du gjør

1. Gjør overflaten ren og tørr

Fjern smuss, støv og fett med en ren klut. Du bør avfette ikke-porøse overflater med et alkohol- eller parafinbasert produkt. Tørk overflaten.

2. Tape av fugekantene

Bruk en god maskeringstape for å teipe av fugemassekantene. Du vil da fugemasse fint og rett. Pass på at skjøten er 5 millimeter bred på hver overflate.

3. Åpne patronen

Klipp toppen av patronen med en Safety cutter. Skru dysen på patronen og kutt enden på skrå. Du får det beste resultatet hvis dyseåpningen er av samme størrelse som fugn. Plasser patronen i fugemassepistolen og klem håndtaket til du ser fugemassen i tuppen av dysen.

4. Fuging

Plasser dysen der du vil begynne å fuge. Klem håndtaket og flytt pistolen over skjøten i en jevn bevegelse. Påfør tilstrekkelig fugemasse for å sikre at produktet fester godt.

5. Glatt ut og fjern tapen

Fukt fingeren eller fugepinnen i såpeløsningen eller Perfect Finnish. Glatt ut skjøten og fjern umiddelbart maskeringstapen. Glatt forsiktig igjen på eventuelle utstående kanter.

6. Skyll med rent vann

Bruk for eksempel en plantesprøyte med rent vann for å fjerne såperester.

Merk! Fugemassen kan forårsake flekker på naturstein om du har marmor, blåstein eller en annen naturstein på badet

Påføre silikon i baderom