Fuging på kjøkkenet
På kjøkkenet vil du ha en ren, vanntett og spesielt matsikkert resultat. Med riktig fug trenger du ikke bekymre deg for kontakt med mat eller hygiene rundt vasken eller komfyren.
Instructions
1. Rengjør og tørk vasken
Fjern smuss, støv og fett med avfettingsmiddel og en ren klut. Tørk vasken grundig.
2. Maskering av skjøtekantene
Bruk en god maskeringstape for å teipe forseglingskantene. Sørg for at skjøten både på veggen og på vasken din er 5 millimeter bred. Du vil da få en fin og rett resultat.
3. Åpne patronen
Klipp toppen av patronen med en sikkerhetskutter. Snu dysen på toppen og skjær enden skrått. Du får det beste resultatet hvis åpningen i munnstykket er like stor som skjøten du vil fylle. Sett patronen i fugepistolen og klem håndtaket til fugemasse vises.
4. Fuging
Plasser dysen der du vil begynne å fuge. Klem håndtaket og flytt pistolen over skjøten i en jevn bevegelse. Påfør tilstrekkelig fugemasse for å sikre at produktet fester godt.
5. Glatt ut og fjern tapen
Fukt fingeren eller fugepinnen i såpeløsningen eller Perfect Finnish. Glatt skjøten og fjern umiddelbart maskeringstapen. Glatt forsiktig igjen på eventuelle utstående kanter.
6. Skyll med rent vann
Bruk for eksempel en plantesprøyte med rent vann for å fjerne såperester.
Tips:
- Merk! Vanlige fugemasser kan forårsake flekker på naturstein som marmor, blåstein eller en annen naturstein.
- Fuger forblir rene hvis du rengjør dem regelmessig. Da fjerner du medier for sopp og forlenger silikonets levetid. Bruk en fargeløs universalrenser for dette.