Sealing in building applications

Tetting i byggeapplikasjoner

Skuret må være vanntett og frostfritt. Det er derfor best å tette hull og ledd med et elastisk og UV-resistent tetningsmiddel som tåler temperaturvariasjoner.

Bruksanvisning

1. Gjør veggene og gulvet i rommet rene og tørre

Fjern smuss, støv og fett med avfettingsmiddel og en ren klut. Tørk alle overflater grundig.

2. Masker fugekantene med en tape

Bruk en god maskeringstape til å teipe av fugekantene pent. Du vil da fuge fint og rett. Pass på at fugene i både veggene og gulvet i rommet ditt er minst 5 millimeter brede.

3. Åpne patronen

Klipp toppen av patronen med en Safety Cutter. Skru dysen på toppen av patronen og kutt enden skrått. Du får best resultat hvis åpningen i dysen er like stor som fugen du vil fylle. Sett patronen i fugemassepistolen og klem håndtaket til fugemassen vises i tuppen av dysen.

4. Begynn å fylle

Plasser dysen der du vil begynne å fylle. Klem håndtaket og dra fugemassepistolen over fugen i en jevn bevegelse. Påfør tilstrekkelig fugemasse til å sikre at produktet hefter godt.

5. Glatt og fjern tapen

Fukt fingeren eller glatteverktøyet i en såpeoppløsning eller Soudal Joint Finish. Glatt fugen og fjern straks maskeringstapen. Glatt forsiktig igjen for å glatte bort eventuelle ujevnheter.

6. Skyll med rent vann

Bruk en plantedusj med rent vann til å fjerne såperester.

Tips:

  • Hvis overflaten du ønsker å påføre fugemassen på er veldig porøs, behandle den på forhånd med Soudal Primer 150.
  • Merk! Soudal Building Filler kan forårsake flekker på naturstein. Har du marmor, blåstein eller en annen naturstein i rommet ditt? Bruk Soudal Natural Sone sealant for å forsegle fugene dine.

Følgende er også nyttig:

  • Soudal Surface Cleaner er en løsemiddelbasert rens som raskt fjerner fett og støv fra overflater. Test på forhånd på et skjult sted for å sjekke at det ikke blir flekker eller fargeforskjeller.