Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som et nettsted lager på din datamaskin. Disse filene inneholder som regel informasjon om handlinger du utfører på nettstedet: Hvilke preferanser du har innstilt, hvilke sider du har besøkt, ... Med mindre du har endret innstillingene i nettleseren slik at den avviser informasjonskapsler, vil vårt system plassere informasjonskapsler så snart du besøker vårt nettsted.

Hvorfor bruker Soudal informasjonskapsler?

Soudal bruker informasjonskapsler først og fremst for å gi deg en bedre brukererfaring og for å la vårt nettsted fungere bedre. Dessuten bruker vi informasjonskapsler for å gjøre innholdet på vårt nettsted mer interessant for deg. Soudal gjør det ved å tilpasse innholdet etter din personlige smak og dine behov.

Vi bruker også informasjonskapsler for å kartlegge din surfeadferd. Hvordan har du kommet til vårt nettsted? Hvor lenge har du surfet aktivt på nettstedet? Takket være statistiske resultater kan vi forbedre vårt nettsted der det er nødvendig, og ta hensyn til dine og alle våre andre brukeres preferanser og behov.

Hvor lenge lagres informasjonskapslene i nettleseren min?

  • Midlertidige informasjonskapsler eller øktinformasjonskapsler lagres midlertidig i nettleseren din. Det betyr at denne typen informasjonskapsler slettes så snart du har avsluttet nettleseren din.
  • Faste informasjonskapsler forblir på din datamaskin eller mobile enhet, også når du har avsluttet nettleseren din. Ved hjelp av faste informasjonskapsler kan vi gjenkjenne deg når du besøker vårt nettsted på nytt. Faste informasjonskapsler blir værende på enheten din fram til en sluttdato som er automatisk fastsatt på forhånd, til det installeres en ny informasjonskapsel, eller inntil du sletter dem via innstillingene i din nettleser eller mobile enhet.

Hvilke informasjonskapsler bruker Soudal?

På vårt nettsted blir informasjonskapsler inndelt etter hvordan de brukes (funksjonelle eller nødvendige informasjonskapsler, statistiske informasjonskapsler, annonseinformasjonskapsler). Generelt sett skiller vi mellom to typer informasjonskapsler:

  • Førsteparts informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som plasseres og brukes av Soudal, og som optimaliserer kvaliteten på våre tjenester på grunnlag av din surfeadferd på våre nettsteder.
  • Tredjeparts informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene blir laget og plassert av tredjeparter. Disse informasjonskapslene gir deg en forbedret brukeropplevelse og tilpasses avhengig av din surfeatferd på våre nettsteder.

Nødvendige informasjonskapsler

For at et nettsted skal kunne fungere uten problemer, er funksjonelle informasjonskapsler nødvendige. Takket være disse informasjonskapslene kan vi også forbedre hvordan vårt nettsted fungerer.

Navn på informasjonskapsel Plassert av Beskrivelse Utløpstid
cookie_agreed Soudal Denne informasjonskapselen fastslår om en bruker allerede har sett en informasjonskapsel-popup. Hvis denne informasjonskapselen ikke er plassert, vises det en informasjonskapsel-popup. Aldri
cookie_agreed_categories Soudal Denne informasjonskapselen brukes for å holde rede på hvilke kategorier informasjonskapsler brukeren tillater eller avslår. Aldri
VISITOR_INFO1_LIVE, CONSENT YouTube Disse informasjonskapslene brukes til ulike formål av YouTube. Diverse
       

 

Statistiske informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene bruker vi for å måle bruken av nettstedet. De gir oss mer informasjon om ytelsen og lastetidene for nettstedet og spesifikke nettsider. Disse dataene gjør det mulig å forbedre brukeropplevelsen.

Navn på informasjonskapsel Plassert av Beskrivelse Utløpstid
_ga Google Denne informasjonskapselen brukes av Google Analytics for å skille de besøkende fra hverandre. 24 måneder
_gid Google Denne informasjonskapselen brukes av Google Analytics for å skille de besøkende fra hverandre. 24 timer
_gat_UA-10824568-27 Google Denne informasjonskapselen brukes av Google for å begrense antall forespørsler som sendes til Google-servere. 1 minutt
GPS, YSC YouTube Disse informasjonskapslene brukes til ulike formål av YouTube. Diverse

 

Hvordan kan jeg slå informasjonskapsler på eller av?

Vær oppmerksom på at hvis du fjerner våre informasjonskapsler eller slår av fremtidige informasjonskapsler, kan det hende at du ikke får tilgang til bestemte nettsider eller funksjonalitet på vårt nettsted.

Endre innstillinger for informasjonskapsler på nettstedet

Hvis du ønsker å endre innstillinger for informasjonskapsler, kan du gjøre det via denne koblingen.

Endre innstillinger for nettleser

Du kan endre innstillingene i nettleseren for å slå informasjonskapslene på eller av. Du kan besøke følgende koblinger for mer informasjon om endring av innstillinger for informasjonskapsler for de vanligste nettleserne.