About Soudal

Soudal Gruppen bygger fremtiden

Soudal Gruppen er den største uavhengige europeiske produsenten av tetningsmidler, lim og polyuretanskum for profesjonelle og private brukere. Denne belgiske familiebedriften som har base i Turnhout og ble grunnlagt av Vic Swerts i 1966, har utviklet seg til å bli en internasjonal aktør og ekspert på kjemiske konstruksjon spesialiteter.

Gruppen har 19 produksjonsavdelinger på 5 kontinenter, salgskontorer i 44 forskjellige land og sysselsetter rundt 3100 mennesker over hele verden. En langsiktig visjon for innovasjon - med betydelige investeringer i FoU - og tilpasninger til lokale markedskrav har resultert i suksessen til Soudal Gruppen.

Soudal innovation

Innovasjon

Forskningen i og utvikling av nye produkter, produktteknologier og produksjonsmetoder ligger i genene våre. Et team av høyt kvalifiserte forskere, ingeniører og teknikere jobber kontinuerlig med utvikling av nye produkter og applikasjoner tilpasset de spesifikke kravene til kunder i forskjellige land. Dette har resultert i en rekke banebrytende innovative produkter, som har bidratt til å styrke markedsposisjonen til Soudal. Innovasjon er derfor driveren for organisk vekst i Soudal Gruppen.

Fakta & tall

En konsolidert omsetning på € 835 millioner i 2018; 350 millioner enheter av tetningsmiddel og polyuretanskum produsert i 19 produksjonsgrener; rundt 3100 ansatte over hele verden; nesten € 59 millioner i investering i 2018: det er de imponerende fakta og tall fra Soudal Gruppen.

Soudal production company

Våre aktiviteter

Soudal Gruppen produserer produkter for egne merker og private merker som dekker 7 grupper: silikoner og andre tetningsmidler, polyuretanskum, lim, hybridpolymerer, tekniske aerosoler og kjemiske byggevarer. Med egne merkevarer fokuserer Soudal Gruppen på 3 markedssegmenter: bygg, industri og detaljhandel.

Bærekraft

Soudal Gruppen er ledende i utviklingen av produkter for bærekraftig bygging, som er trygge for mennesker og miljø. Som et resultat av den mest moderne produksjonsteknologien er energi, vannforbruk og restavfall begrenset. Det er åpenbart at velferden til ansatte er en annen prioritering.

Quick step

Sponsoring

De grunnleggende verdiene som forplantes av Soudal: hardt arbeid, utholdenhet og å være bedre enn konkurrentene dine - kan også finnes i disse idrettene. Det var tilbake i 2011 at Soudal ble t-skjortesponsor for Westerlo, en førstedivisjonsfotballklubb i den belgiske Premier League. Noen år senere ble Soudal involvert i en serie cyclocross-arrangementer som ble populær. Disse relasjonene var først og fremst fokusert på det belgiske markedet.

Basert på de positive reaksjonene og den økte kjennskapen til Soudal-merket i det belgiske markedet, signerte selskapet en 6-års kontrakt med det belgiske World Tour-laget i 2014. Siden 2015 har Lotto-Soudal-teamet representert selskapet på alle større internasjonale konkurranser.

Fra 2023 er Soudal offisiell sponsor for sykkellaget for menn og dame Soudal Quick-Step og AG Insurance Soudal Quick-Step!